S-ar putea să nu vă sculpteze corpul la fel de bine ca un antrenament cu kettlebell și nici să nu vă curețe organismul ca un regim detoxifiant, dar s-ar putea ca folosirea aței dentare să fie cel mai bun lucru pe care îl faceți zilnic pentru corpul dvs. Motivul? În cadrul unui studiu al departamentului de stomatologie de la Universitatea din Alabama s-a descoperit că o infecție dentară te poate îngrășa.
Cercetările în domeniu corelează de mult timp o buna igienă bucală cu sănătatea organismului și susțin că folosirea regulată a aței dentare reduce riscul de diabet, artrita și multe tipuri de inflamații. Însă, în urma noilor cercetări, cu experimente făcute pe animale, s-a observat că există legături între afecțiuni ale gingiilor și obezitate. „Dacă există infecții și inflamații la nivelul cavității bucale, animalele sunt mai predispuse să devină obeze. Dupa ce sunt tratate, ele pierd semnificativ din greutate”, explica Nicolaas Geurs, coordonatorul studiului.
În România, aproximativ 80% dintre oameni au probleme dentare, care includ cariile, problemele gingivale sau diverse infecții, conform unui studiu efectuat de GSK.
Protejați-vă dantura și… corpul
Conform medicilor stomatologi, ața dentară este un mijloc suplimentar de curățare absolut necesar, mai ales în cazul dinților înghesuiți, acolo unde periuța nu poate pătrunde. Gândiți-vă că gura este ca un mediu de trecere pentru bacterii, de la exterior către corp. Vreți ca aceste bacterii să ajungă în corpul dvs. și să producă inflamații? Nu. Atunci cu siguranță nu le vreți nici între dinți.
În afară de periuța de dinți electrică sau ața dentară, mai există și dușul bucal, care completează periajul. Nu uitați nici de detartaj, pentru că nu atacă smalțul, așa cum mulți au impresia, ci pur și simplu îndepărtează depunerile de pe smalț, lăsându-l curat și lustruit.