Cum se folosește corect periuța de dinți manuală

Primul pas pentru dinți și gingii sănătoase este învățarea tehnicii corecte de periaj. În plus, astfel, veți minimiza riscul apariției cariilor și al afecțiunilor gingiei, cea mai frecventă cauză a căderii dinților.

Folosirea periutei de dinti manuale

Înainte de a începe

Deși există mai multe moduri de periaj manual al dinților, întrebați-vă întotdeauna stomatologul ce vă recomandă și respectați sfaturile acestuia. Pentru început, folosiți o pastă de dinți de calitate și o perie moale. Nu uitați să o schimbați la interval de 3 luni.

Două minute, de două ori pe zi

Pentru un periaj corect, spălați-vă pe dinți cel puțin câte 2 minute, alocând 30 de secunde pentru fiecare secțiune a gurii (sus dreapta, sus stânga, jos dreapta, jos stânga), atât dimineața, cât și seara. Pentru că periuțele manuale nu au cronometru, ar fi util să aveți un ceas în apropiere pentru a vă asigura că respectați durata corectă.

Poziționarea periuței

Modul în care țineți periuța de dinți diferă în funcție de partea dinților care este periată.

Pasul 1: Începeți cu suprafețele exterioare și interioare și periați la un unghi de 45 de grade, astfel încât jumătate de periuță să curețe gingia și jumătate dinții. Aveți grijă să ajungeți și la dinții și măselele din spate.

Pasul 2: Treceți la suprafețele de mestecat. Țineți periuța de dinți în poziție orizontală și periați aceste suprafețe cu mișcări de dute-vino.

Pasul 3: Pentru curățarea suprafeței interioare a dinților frontali, țineți periuța în poziție verticală și periați cu mișcări delicate de sus în jos cu vârful periuței.

Pasul 4: Aveți grijă să periați cu delicatețe marginea gingiei.

Pasul 5: Periați limba din spate spre față pentru a elimina particulele de mâncare și bacteriile ce cauzează respirație urât mirositoare.

Respectând tehnica de periaj corectă și, repetând în fiecare zi, va deveni un reflex și vă va ajuta la menținerea stării de sănătate a dinților și gingiilor dvs.

Pin It on Pinterest