Obișnuiți-vă copiii cu igiena dentară

Igiena dentară are rol estetic, dar reprezintă și un element important pentru sănătate, atât în copilărie, cât și în viața de adult. Tratamentele preventive actuale sunt atât de avansate încât copiii noștri își vor putea păstra dinții naturali albi și sănătoși pentru mult timp, chiar pentru toată viața.

Tehnologia și modul de lucru al medicilor stomatologi a avansat suficient de mult încât să nu ne mai temem de vizita la dentist (recomandat a se efectua de două ori pe an).

Igiena dentara la copii

Vă oferim în continuare câteva sfaturi pentru a vă asigura că copiii dumneavoastră au parte de o igienă dentară eficientă și dezvoltă o atitudine care le va asigura un zâmbet sănătos pentru toată viața.

Alegeți un medic stomatolog prietenos

Există medici specializați în stomatologie pediatrică, care au studii suplimentare și sunt interesați de problemele dentare ale copiilor. Dacă nu cunoașteți un astfel de doctor sau nu există unul în apropiere, căutați un cabinet stomatologic a cărui sală de așteptare și personal vă inspiră o experiență plăcută pentru copilul dumneavoastră.

Ajungeți înainte de ora programării

Mergeți la stomatolog împreună cu copilul înainte de ora programată, pentru a-i oferi puțin timp să se obișnuiască cu locul. Puteți, de asemenea, să mergeți împreună cu copilul la programările dvs. pentru a se obișnui cu ideea.

Verificați-vă propria atitudine despre medicul stomatolog

Mulți părinți pot avea amintiri negative despre vizita la dentist și, inconștient, pot proiecta aceste impresii către copiii lor. Ar fi indicat ca părintele care are o atitudine pozitivă să însoțească copilul la controlul stomatologic. Fiți deschiși către sugestii și opțiuni pentru o mai bună igienă dentară, opțiuni care poate nu au fost disponibile pe vremea dvs.

Stabiliți o rutină

Vizita la dentist nu este singurul lucru important. Păstrarea unei bune igiene orale acasă este foarte importantă. Iată câteva lucruri pe care le puteți face acasă, între vizitele la dentist, pentru a vă asigura că copiii respectă o bună igienă orală:

  • Învățați copiii să se spele pe dinți de două ori pe zi, dimineața, după micul dejun și seara, înainte de culcare. Supravegheați-i pentru a vă asigura că o fac corect (în special dacă au sub 7 ani);
  • Folosiți o periuță de dinți moale. Una mai dură poata răni gingia. Schimbați periuța de dinți la fiecare trei luni sau mai des dacă se uzează;
  • Puneți un ceas/ cronometru în baie și setați-l la 2 minute. Conform recomandărilor medicilor stomatologi, două minute sunt suficiente pentru un periaj corect, însă de multe ori copiilor le este greu să țină evidența duratei periajului;
  • Alegeți o periuță de dinți electrică pentru copii. Acestea au un design colorat atractiv, capete de periaj cu peri moi, cronometru și chiar aplicații care oferă ghiduri pentru un periaj corect. Sunt mult mai ușor acceptate de către copii, pentru care periajul dentar devine o experiență mai plăcută și mai interesantă;
  • Asigurați-vă că folosiți o pastă de dinți de calitate. Puteți alege o pastă de dinți pentru copii sau o pastă de dinți specializată, dedicată anumitor probleme;
  • Evitați dulciurile sau băuturile care conțin zahăr. Zahărul poate provoca carii.

Cu o bună igienă dentară acasă, dar și cu vizite regulate la stomatolog, copilul dumneavoastră va crește cu un zâmbet sănătos.

Pin It on Pinterest