Periuțe de dinți electrice pentru copii

Igiena dentară corect efectuată are un rol important pentru menținerea frumuseții zâmbetului, dar și pentru sănătatea dentară și, de fapt, a întregului organism. Astfel, obișnuirea copiilor cu folosirea periuței de dinți reprezintă o investiție pe termen lung în sănătate.

Studiile de specialitate au demonstrat că periuțele de dinți electrice sunt mai eficiente decât cele manuale, iar acest lucru este adevărat și în cazul periuțelor de dinți pentru copii. În special pentru copii, periajul dentar este extrem de important pentru prevenirea plăcii dentare, a tartrului și a neplăcutelor carii.

Periute de dinti electrice pentru copii

Obișnuirea copiilor cu folosirea corectă a periuței de dinți timp de 2 minute poate fi o sarcină dificilă. Periuțele de dinți electrice pentru copii înlesnesc această sarcină, fiind ușor acceptate de către copii.

Top 3 cele mai bune periuțe de dinți electrice pentru copii

O periuță de dinți electrică pentru copii de calitate oferă un periaj riguros, autonomie suficientă, este rezistentă în timp și ușor de folosit. Am studiat ofertele magazinelor și am alcătuit pentru dvs. un top al celor mai bune periuțe de dinți electrice pentru copii.

#1 Philips Sonicare Kids HX6322/04, Conectivitate Bluetooth® cu aplicatie de consiliere, 2 capete, 8 etichete de personalizare, Alb/Albastru

Periuta de dinti electrica pentru copii Philips HX6322/04Periuța electrică Philips Sonicare HX6322/04 oferă un periaj de calitate, ce curăță foarte bine dinții. Este dotată cu un temporizator de două minute și o aplicație interactivă activată prin Blouetooth, care îi învață pe copii cum să se spele pe dinți.

Dotată cu capete de mici dimensiuni, cu peri moi și cu o creștere treptată a timpului de periaj și a intensității, periuța Philips HX6322/04 este foarte ușor de folosit.

Performantă și atrăgătoare pentru copii datorită etichetelor personalizabile, periuța electrică Philips HX6322/04 este probabil cea mai bună alegere pentru sănătatea orală a copiilor dvs. Mai multe detalii…

#2 Philips Sonicare For Kids HX6311/07, 31000 mișcări de curățare/minut, 2 programe, 1 capăt

Periuta electrica pentru copii Philips Sonicare for kids HX6311/07Philips Sonicare HX6311/07 este, de fapt, versiunea mai veche a modelului de mai sus. Folosește aceeași tehnologie de periaj și oferă, deci, o curățare excelentă. Față de modelul HX6322, acesta are un singur capăt de periaj și nu este dotat de aplicația accesibilă prin Bluetooth.

Chiar fără aplicație, modelul Philips Sonicare HX6311/07 oferă o curățare foarte bună și este mai ieftină, având, în opinia noastră, un raport calitate/preț mai bun. Mai multe detalii…

#3 Oral-B D12.513.K Vitality, 7600rpm, acumulator și bază de încarcare

Periuta de dinti electrica pentru copii Oral-B Stages cars/planesOral-B Vitality este gama de periuțe electrice pentru copii oferită de Oral-B. Există mai multe variante colorate atractiv ale acestei periuțe, cu diferite teme inspirate din desene animate, binecunoscute copiilor: avioane și mașini, Star Wars, prințese Disney etc.

Datorită acestor teme, periuțele pentru copii Oral-B vitality sunt printre cele mai populare. Conform părinților, datorită acestor periuțe copii au devenit mult mai entuziasmați de periajul dentar.

Periuțele de dinți Oral-B Vitality sunt performante și eficiente în curățarea dinților și prevenirea tartrului. Singurul dezavantaj este că capetele de periaj nu pot fi înlocuite. Mai multe detalii…

Cum alegem cea mai bună periuță de dinți electrică pentru copii?

Alegerea celei mai bune periuțe de dinți electrice poate fi mai dificilă în cazul copiilor. Periuța de dinți pentru copii nu trebuie să fie doar performantă, ci trebuie să fie și atrăgătoare și amuzant de folosit, astfel încât periajul dentar să devină o experiență plăcută. Vă prezentăm în continuare câteva criterii pentru alegerea periuței de dinți electrice pentru copii.

Performanța/eficiența

Conform studiilor, se pare că periuțele de dinți electrice sunt mai eficiente în îndepărtarea tartrului, bacteriilor și a resturilor alimentare de pe dinți decât cele manuale. Mai mult, prin design și facilități, periuțele de dinți electrice pentru copii sunt mai ușor acceptate de către aceștia, ceea ce se va traduce în dinți mai curați și mai sănătoși.

Grupa de vârstă

Deși sunt special concepute pentru copii, periuțele de dinți electrice se recomandă copiilor peste 3 ani. În jurul acestei vârste ei pot învăța ușor să o folosească, o pot utiliza fără ajutor și fără a-și răni gingiile sensibile.

Bateria/acumulatorul

Ca și în cazul periuțelor electrice destinate adulților, periuțele electrice pentru copii pot funcționa cu baterii sau cu acumulator. Periuțele cu acumulator oferă o calitate superioară, durabilitate și vă scutesc de grija înlocuirii bateriilor.

Capetele de periaj

Unele periuțe electrice pentru copii sunt dotate cu capete ce pot fi înlocuite, iar altele nu permit înlocuirea capetelor de periaj. Capetele de periaj trebuie înlocuite o dată la trei luni sau chiar mai des în cazul periuțelor pentru copii, pentru că acestea au peri mai moi, ce se uzează mai repede.

Atunci când achiziționați o periuță electrică pentru copii, verificați și prețurile capetelor de periaj, pentru a cunoaște care ar fi costul pe termen lung. Oricum, pe termen lung cea mai bună variantă o reprezintă periuțele electrice pentru copii cu capete ce pot fi înlocuite.

Concluzie

Oricare dintre periuțele de dinți electrice pentru copii de mai sus reprezintă o alegere bună și va oferi o curățare temeinică a dinților, dacă este folosită corect.

Dincolo de alegerea periuței, ca părinți trebuie să conștientizăm faptul că respectarea programului zilnic de igienă orală este unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri pe care le poate deprinde un copil, fiind o investiție pe termen lung în sănătatea dinților și a întregului organism.

Lasă un comentariu

four × 1 =

Pin It on Pinterest