Cum sănătatea și frumusețea pornesc de la interior, alimentația are un rol esențial și, tocmai de aceea, vă propunem azi o serie de alimente care hrănesc pielea, oferindu-i sănătate, frumusețe și strălucire.
Migdale și lapte de migdale
Pentru continutul lor bogat în vitamina E, migdalele sunt excelente pentru piele. De asemenea și pentru păr sau unghii. Însă, asemenea tuturor semințelor și nucilor, ele trebuie puse la hidratat înainte de a fi mâncate.
Laptele de migdale este o soluție bună și la îndemână, mai ales dacă alegeți varianta neîndulcită, pentru a preveni caloriile goale. În plus, dacă vă doriți să renunțați la lactate, este o opțiune foarte bună. Iată cum puteți prepara lapte de migdale acasă:
Spanac
Pielea are nevoie de Omega 3, în special din surse naturale. Spanacul este foarte benefic pentru piele și este și antiinflamator. Este o sursă bună de calciu, fier, magneziu și alte vitamine și minerale. Ajută la eliminarea toxinelor și menține țesuturile curate.
Somon
Somonul este cea mai bună sursă de pește pentru o piele frumoasă. Acizii grași Omega 3 din pește sunt cei care sprijină pielea și mențin un nivel bun de colagen, ceea ce duce la încetinirea apariției ridurilor. De asemenea, pielea devine mai elastică și mai catifelată.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră de calitate, cu un procent mare de cacao, este un prieten pentru piele. Cantitatea consistentă de antioxidanți ajută la menținerea tinereții pielii. Deși acest tip de ciocolată este mai sănătos decât altele și conține mai puține grăsimi și zahăr, totuși nu este recomandat consumul a mai mult de 2-3 cubulețe pe zi.
Avocado
Ori de câte ori aveți ocazia, mâncați avocado. Sunt foarte sănătoase, dar și gustoase dacă sunt coapte. Pe lângă beneficiile pe care le oferă la interior, există altele și la exterior. Avocado oferă pielii vitamina E și acizi Omega 9. Puteți să vă pregătiți o mască hrănitoare o dată pe săptămână din bucăți de avocado pasate. Întindeți masca pe fața curată și o lăsați să acționeze 15 minute sau mai mult. Aceeași mască poate fi folosită și pe păr.
Roșii
Pentru vă proteja fața și pielea, în general, de factorii nocivi, este bine să includeți în alimentație cât mai multe roșii. Antioxidanții și, în special, licopenul pot face minuni pentru piele. Iar roșiile oricum conțin mai multe vitamine benefice pielii, precum vitamina A sau C.
Ulei de cocos
Pentru piele, dar și pentru păr sau unghii, uleiul de cocos este foarte prețios. Îl puteți utiliza atât în alimentație, cât și direct pe piele sau păr. Încercați să cumpărați un ulei de cocos de calitate, virgin, presat la rece, chiar bio. Uleiul de cocos este alb la culoare și nu este lichid la temperatura camerei.
El conține numeroși acizi grași, precum cel oleic și linoleic, vitamina E și minerale, precum fier. Se întinde direct pe piele și se masează bine și la fel se întinde pe păr, ca o mască și se lasă să acționeze. Uleiul de cocos are efect hidratant, ajută orice tip de piele și, în special, pe cea uscată. Tot el previne apariția ridurilor, cât și a altor probleme de piele, eczeme, dermatite, psoriazis. Uleiul de cocos utilizat regulat poate împiedica îmbătrânirea prematură a tenului și a pielii. Uleiul de cocos este util și în protejarea sănătății orale.
Miere
Mierea și beneficiile ei sunt cunoscute de secole. Corpul nostru se bucură de tot ceea ce ne oferă mierea, atât la interior, cât și la exterior. Bogată în antioxidanți, mierea are proprietăți antibacteriene și de protecție a pielii. De asemenea, este o soluție naturală și foarte eficientă pentru hidratarea pielii.
Există multe rețete și combinații cu miere ce pot fi utilizate pe față drept mască. Una dintre cele mai simple este să puneți două linguri de miere și o lingură de bicarbonat de sodiu și să le amestecați. Pasta rezultată se întinde pe față și se lasă 15-20 de minute apoi se clătește cu apă călduță. Pielea va deveni mai curată, porii la fel, și va fi mai hidratată, cu un aspect mai strălucitor.