8 beneficii pentru sănătate și frumusețe ale renunțării la fumat

Anual, mai mult de 40.000 de români mor din cauza fumatului. Anual, mai mult de 78.000 de români se îmbolnăvesc de cancer. Dacă aceste date nu sunt suficiente pentru a vă determina să renunțați la fumat, veți găsi în rândurile de mai jos mai multe beneficii ale lăsatului de fumat pentru sănătate, frumusețe și viață sexuală.

Beneficiile renuntarii la fumat

Ridurile apar mai greu

Nicotina produce vasoconstricție, ceea ce înseamnă că lipsa acesteia duce la dilatarea vaselor de sânge, fapt ce permite țesuturilor să primească mai mult oxigen și substanțe nutritive. De asemenea, nicotina afectează colagenul responsabil de elasticitatea pielii. În lipsa fumatului, colagenul revine la normal, oxigenul ajunge la piele, iar astfel pielea devine mai elastică, mai strălucitoare și mai frumoasă.

Ochi mai luminoși

Expunerea la fumul de țigară duce la o înfățișare obosită, ochii și țesuturile din jurul lor fiind foarte sensibile. Nicotina afectează asimilarea vitaminei A, care contribuie la sănătatea ochilor. Așadar, a elimina nicotina din viața noastră înseamnă a reface sănătatea ochilor și a le reda luminozitatea.

Sâni mai fermi

Nicotina nu este prietena elasticității pielii în general, iar zona sânilor și a brațelor nu face excepție. Pentru a reda elasticitatea și tonifierea întregului corp este nevoie nu doar de alimentație potrivită și exercitii fizice, ci și de abandonarea fumatului.

Dinți mai albi

Zâmbetul este un accesoriu important, este ceea ce atrage oamenii din jurul nostru. Un zâmbet frumos și sănătos poate aduce avantaje considerabile. Tocmai de aceea apelăm la operațiuni de albire a dinților și detratraj din ce în ce mai des. Știați, însă, că șansele de reusita ale detratrajului scad în cazul persoanelor care fumează? Acestea sunt uneori nevoite să treacă prin mai multe intervenții față de persoanele nefumătoare. De asemenea, succesul unui implant dentar depinde de prezența sau absența fumului de țigară. Este bine cunoscut faptul că fumatul afectează dantură, că dinții sunt pătați, galbeni, că inclusiv fumătoarele tinere se pot confrunta cu probleme de cădere prematură a dinților.

Unghii mai frumoase

Așa cum zâmbetul sănătos este atrăgător, și mâinile vorbesc despre noi și despre sănătatea noastră. Fumatul privează corpul de oxigen, așadar și unghiile suferă, creșterea lor fiind încetinită, apar petele, exfolierea, îngălbenirea. De asemenea, unghiile unei fumătoare sunt mai expuse la infecții și la un aspect uscat al acestora și al degetelor. Ex-fumătoarele observă într-un timp foarte scurt că pe unghie apare linia dintre partea îngălbenită din cauza țigărilor și partea care crește cu o culoare sănătoasă (rozalie) după oprirea fumatului. Petele de pe degete dispar și ele trepat, astfel că despărțirea de țigară redă mâinilor un aspect plăcut și sănătos.

Păr mai strălucitor

Miile de substanțe nocive din țigară afectează fiecare celulă a corpului, inclusiv foliculii părului, astfel că rezultatul asupra părului este un aspect tern al acestuia și un scalp nesănătos. Așa cum oxigenarea este importantă pentru piele, ea este importantă și pentru pielea capului. Nivelul de monoxid de carbon rezultat din arderea țigării nu permite părului să își primească oxigenul necesar. De asemenea, căderea părului este o problemă mult mai frecventă în cazul fumătoarelor, iar albirea apare mult mai devreme, întrucât substanțele toxice din țigară afectează ADN-ul foliculilor. Femeile care au scos țigările din viața lor se bucură de un păr mai frumos, mai voluminos și mai strălucitor.

Somnul de frumusețe

Nicotina este eliminată din corp în 45 de minute, după care apare nevoia de o nouă „doză”. Din acest motiv, somnul poate reprezenta o problemă pentru persoanele care fumează, întrucât este vorba despre un timp îndelungat fără nicotină. Apare astfel somnul agitat, neodihnitor. Efectele fumatului se manifestă atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. De aceea, observăm adesea persoane fumătoare care par veșnic obosite.

Viață sexuală îmbunătățită

Țigările conțin substanțe care afectează nu doar reproducerea, ci și activitatea hormonală, motiv pentru care femeile fumătoare se expun la instalarea prematură a menopauzei, la dificultăți în a rămâne însărcinate, la cancer de sân, dar și la o viață sexuală mai puțin satisfăcătoare. Nivelul de estrogen, hormonul feminin, în cazul fumătoarelor este scăzut, ceea ce scade atractivitatea și chiar și libidoul acestora. Renunțarea la fumat atrage după sine o stabilizare a hormonului responsabil de feminitatea naturală și, implicit, o viață sexuală mai bună, creșterea sensibilității aducând o atingere mai rapidă și mai intensă a orgasmului.

Lasă un comentariu

fifteen − 13 =

Pin It on Pinterest