7 metode rapide pentru a vă calma și elibera de stres

Nimănui nu îi este ușor să facă față stilului de viață alarmant, plin de probleme urgente, cu care ne confruntăm cu toții în prezent. Totuși, nu avem încotro și trebuie să ne adaptăm. Chiar și cea mai calmă persoană se poate afla în cel puțin o situație în care simte că își pierde cumpătul. Desigur, este bine să ne descărcam, dar trebuie să știm că mereu vor exista repercursiuni neplăcute dacă acționăm sub impulsul furiei.

Metode eliberare stres

Tocmai de aceea, trebuie să căutăm soluții rapide de calmare a furtunii. Doar astfel, vom putea obține rezultatul dorit în cazul unei dispute, de exemplu. Mai mult, stresul ne afectează sănătatea, așa că nu este deloc benefic. Iată, deci, ce putem face:

Încercați să priviți situația în ansamblu. Acest lucru vă va permite să observați că ceea ce v-a stresat astăzi, reprezintă o infimă parte din toată această perspectivă panoramică. Atunci când putem avea o viziune clara asupra tabloului vieții noatre, putem accepta și cele mai epice eșecuri.

Recunoasteți-vă partea de vină. Confruntând comportamentul ce a luat parte la cauzarea problemei, veți putea recâștiga controlul asupra situației, astfel încât nu veți mai repeta greșeala. Asumați-vă responsabilitatea și recunoașteți-vă meritele, dar și defectele și greșelile.

Verificați-vă poziția corpului și adoptați o postură corectă.
O ținută greșită poate provoca tensiune musculară, durere și stres. Evitați să stați cocoșați, țineți capul și umerii drepți. O postură corectă vă va oferi încredere în sine, ajută la o mai bună respirație și poate oferi o nouă perspectivă asupra lucrurilor.

Vorbiți mai rar decât de obicei de fiecar dată când vă simțiți copleșiți de stres. Veți descopri că astfel veți avea o gândire mai clară și veți reacționa mai responsabile în anumite situații stresamt. Atunci când suntem nervoși, avem tendința de a vorbi foarte repede și de a respira foarte puțin, superficial. Încetiniți-vă discursul și veți părea mai puțin agitați.

Hidratați-vă corespunzător și luați gustări sănătoase și nutritive.
Foamea și deshidratarea pot provoca agresivitate și pot agrava stările de anxietate și stres, chiar fără să ne dăm seama.

Învățați să renunțați. Atunci când lucruri oarecum nesemnificative vă provoacă o stare de nervozitate și stres, gestionați-vă furia și alegeți în mod conștient să nu vă enervați sau supărați. Nu trebuie să ne irosim energia și să ne încărcăm cu gânduri negative din cauze unor lucruri fără importanță.

Respirați adânc și rar. Înainte de a reacționa la următorul eveniment tensionant, faceți câteva exerciții de respirație profundă. Dacă situația permite, puteți încerca chiar să văretrageți câteva minute într-un loc liniștit pentru a încerca o tehnică de relaxare, precum meditația sau imaginația ghidată.

Voi cum faceți față situațiilor stresante?

Lasă un comentariu

19 + 17 =

Pin It on Pinterest