Lista verificărilor de sănătate de primăvară

Mulți dintre noi considerăm primăvara drept un nou început. După o iarnă grea, așteptăm cu nerăbdare razele călduroase ale soarelui și trezirea naturii la viață. Primăvara este momentul perfect pentru a ne reorganiza și a ne face planuri pentru noul an. Ne organizăm casa, facem curățenia de primăvara, plantăm floricele, ne facem ordine în acte, ne plătim impozitele etc.

În afară de organizarea casei, ar trebui să acordăm atenție și sănătății noastre, iar primăvara este un moment foarte bun pentru a face câteva verificări și pentru a ne asigura că vom avea un an cât mai bun, lipsit de probleme de sănătate. Cunoaștem deja sfaturile medicilor în privința frecvenței verificărilor medicale, dar, din păcate nu reușim să le facem pe toate la timp și le amânăm, de multe ori, în favoarea altor lucruri care par mai urgente.

Flori de primavara

Vă propunem săm acordați mai multă atenție sănătății voastre în această primăvară și să vă ocupați de ea cu aceeași seriozitate cu care vă reorganizați garderoba sau va puneți la punct finanțele. Am pregătit pentru voi o listă de verificări, care vă vor ajuta cu siguranță să fiți mai sănătoși și mai frumoși în anul ce urmează.

Nu neglijați micile probleme

Dacă până acum ați amânat rezolvarea diverselor afecțiuni și probleme minore (oricare ar fi acestea, migrene frecvente, dureri articulare, tulburări de somn, o aluniță ciudată etc.), acum ar fi un moment foarte bun să vă ocupați de ele. Incepeți printr-o vizită la un medic generalist sau la medicul de familie. Acesta vă poate sugera un set de analize generale și, în funcție de problemă, vă poate îndruma către un medic specialist. Indiferent de problema care nu vă dă pace și vă îngrijorează, profitați de avântul oferit de zilele vesele de primăvară, de temperaturile mai calde și de zilele mai lungi și investigați problema!

Programați-vă la dentist

Dacă au trecut deja 6 luni de la ultimul control stomatologic, este vremea să vă reîmprospătați zâmbetul cu o vizită la dentist. Nu trebuie să vă fie frică și nu ar trebui să amânați vizita la medicul stomatolog, pentru că problemele dentare se pot agrava și pot apărea complicații, care vor fi mai dificil de rezolvat și mult mai costisitoare. Dacă nu există probleme grave, un detartraj profesional, un periaj și un consult medical, efectuate la un interval de 6 luni, vor păstra frumusețea și sănătatea zâmbetului dvs. și vor depista orice posibilă problemă de sănătate orală într-o fază incipientă.

Faceți un set de analize medicale generale

La ieșire din iarnă, este posibil ca mulți dintre noi să se lupte cu o ușoară anemie sau să aibă carențe de vitamine din cauza lipsei legumelor și fructelor proaspete. Chiar dacă nu aveți simptome, un set de analize anual va confirma că totul este în ordine și nu aveți motive de îngrijorare.

Mergeți la oftalmolog

Dacă purtați ochelari de vedere sau lucrați mult timp cu privirea în monitor, ar fi bine să faceți o vizită medicului oftalmolog pentru a vă asigura că totul este în regulă. Dacă suferiți de migrene, este posibil ca acestea să fie cauzate de faptul că nu purtați ochelari sau pentru că dioptriile nu sunt cele potrivite. Pe lângă ochelarii de vedere, care ar trebui folosiți conform spuselor medicului, ar fi bine să purtăm ochelari de soare atunci când soarele este puternic pentru a ne proteja ochii.

Relaxați-vă

Programați-vă la o ședință sau mai multe de masaj, pentru un plus de relaxare și o stare de bine. De asemenea, nu uitați și de abonamentul la sala de fitness. Un program regulat de exerciții fizice (indifrent de tipul acestora) vă va corecta postura, vă va menține într-o bună formă fizică și psihică și vă va oferi energia necesară pentru a realiza tot ceea ce vă doriți.

Aceasta este o mică listă a unor elemente pe care noi le considerăm importante pentru un an mai bun, mai sănătos și mai plin de energie. Voi ce părere aveți?

Lasă un comentariu

four × two =

Pin It on Pinterest