Obiceiuri simple cu beneficii sănătoase

Nimic nu este mai de preț în viața noastră decât sănătatea. Și totuși, chiar dacă ne este cunoscută vorba românească, care spune că „sănătatea-i mai bună decât toate”, facem de multe ori alegeri greșite în viața de zi cu zi, care ne pot face rău pe termn lung, afectându-ne sănătatea și starea de bine.

obiceiuri sanatoase

Putem opta către un stil de viață mai sănătos, prin adoptarea unor mici obiceiuri zilnice. Poate par neînsemnate, dar cu siguranță se vor dovedi benefice pe termen lung. Iată, deci, câteva lucruri simple pe care le putem face fără efort pentru a ne proteja bunul cel mai de preț, sănătatea:

Îngrijiți-vă cu atenție dinții

Suntem conștienți că periajul dentar reprezintă o parte importantă a igienei personale, însă de multe ori nu-i acordăm suficientă atenție. Astfel, conform datelor statistice, majoritatea persoanelor nu își periază corect dinții. De cele mai multe ori durata minimă de 2 minute de periaj nu este respectată, iar dinții, gingiile și limba sunt neglijate în timpul periajului dentar, permițând acumularea bacteriilor nocive și dezvoltarea bolilor gingivale și parodontale. Trebuie să fim conștienți că, în timp, afecțiunile cavității orale pot genera complicații serioase pentru sănătatea întregului organism.

Chiar dacă pare un obicei banal, încercați să acordați mai multă atenție periajului dentar. Vă recomandăm să folosiți o periuță de dinți electrică de calitate, dotată cu programe de periaj specializate (pentru detartraj, gingii etc.) și timer, care se va asigură că efectuați un periaj riguros. De asemenea, nu uitați de apa de gură și ața dentară, care vă vor scăpa de resturile alimentare blocate între dinți, de respirația urât mirositoare și de problemele gingivale.

Beți cât mai multă apă

Toată lumea a auzit de recomandarea generală, care spune că ar trebui să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi. Chiar dacă nu este o recomandate foarte exactă și nu ia în calcul alte lichide consumate sau problemele specifice ale fiecăruia dintre noi, ideea de bază este corectă… apa ne menține sănătatea, ne ajută să funcționăm corect și ne scapă de boli.

Înlocuiți băuturile carbogazoase cu apă. Apa este cel mai bun lichid pentru o hidratare corectă. Alegeți o apă de izvor de calitate și renunțați la băuturile acidulate și îndulcite, care ne distrug sănătatea în zeci de moduri diferite. Un pahar de apă cu lămâie este mai bun de mii de ori decât un pahar de cola, fanta sau orice alt suc plin de arome artificiale.

În funcție de intensitatea activităților fizice și de temperatura mediului înconjurător, necesarul de apă este diferit pentru fiecare dintre noi. Totuși țineți minte că atunci când vi se face sete înseamnă că deja suferiți de deshidratare. Nu amânați, ci satisfaceți-vă imediat setea cu un pahar de apă.

Eliminați stresul

Este un fapt dovedit științific că starea psihică ne influențează starea fizică, iar stresul este vinovat de o multitudine de probleme medicale. Dacă suntem stresați, nervoși sau supărați, acest lucru se va traduce imediat printr-o funcționare slăbită a sistemului imunitar, iar astfel vom crea condițiile prielnice instalării bolilor. Găsiți metode de vă elibera de stres și de griji, evitați oamenii care emană o energie negativă, dormiți mai mult, faceți exerciții etc.

Ieșiți la soare

Bucurați-vă de razele soare, pe care apropierea toamnei le-a făcut deja să fie mai prietenoase și bucurați-vă de beneficiile expunerii la soare. Expunerea la soare ne întărește sistemul imunitar și ne ferește de boli. Secretul constă în vitamina D, care este produsă prin expunerea la soare. Aceasta este una dintre cele mai importante vitamine pentru o funcționare corectă a organismului. Lipsa vitaminei D generează stări de oboseală, ne predispune la infecții și afectează sănătatea oaselor, datorită absorbției deficitare a calciului și fosforului. Doar o oră de expunere la soare pe zi, mai ales iarna, poate face diferența între sănătate și boală.

Profitați de beneficiile fructelor și legumelor

Consumați cât mai multe fructe și legume proaspete, de sezon. Înlocuiți gustările nesănătoase cu fructe, pentru că în acest sezon piețele abundă de produse românești proaspete și de calitate. Nu evitați nici condimentele sau ceapa și usturoiul. Chiar dacă pot fi considerate vinovate de anumite dezavatanje sociale (precum respirația puternic mirositoare), ele au puternice proprietăți antibacteriene și antivirale. Consumate seara, vă oferă un avantaj important în lupta împotriva factorilor nocivi.

Concluzie

Probabil că vă erau cunoscute deja toate aceste informații prezentate în acest articol. Sperăm, totuși, că recitindu-le veți decide să implementați mici schimbări sănătoase în viața dumneavoastră. Vă urăm multă sănătate și nu ezitați să ne spuneți părerea dvs.

Lasă un comentariu

4 × 4 =

Pin It on Pinterest