Cea mai bună pastă de dinți pentru fumători

Dantura și igiena orală ar trebui să reprezinte una dintre principalele preocupări pentru sănătatea noastră, dat fiind faptul că există o mulțime de obiceiuri nocive care ne afectează această parte importantă a organismului zi de zi.

Dacă citiți acest articol înseamnă că vă interesează în special efectele unui anumit viciu asupra danturii: fumatul. Mai mult decât atât, cu siguranță că doriți să identificați unele metode și soluții pentru a contracara efectele nocive ale tutunului, fie că obișnuiți să fumați în prezent, fie că ați reușit să renunțați deja la acest obicei.

Cea mai buna pasta de dinti pentru fumatori

Există mai multe metode prin care puteți diminua efectele negative pe care tutunul, indiferent de frecvența cu care este consumat sau de modul în care acesta ajunge în contact cu cavitatea bucală, le are asupra danturii. Dintre toate aceste metode, principala recomandare pe care o veți primi de la fiecare specialist este legată de utilizarea pastei de dinți potrivite.

Pe piață există mai multe tipuri de pastă de dinți recomandate pentru fumători datorită proprietăților lor speciale de a elimina petele neplăcute cauzate de tutun. Aceste pete sunt de obicei de culoare galbenă sau maro și dăunează foarte mult aspectului estetic general al consumatorilor.

Cele mai bune paste de dinți pentru fumători

În această secțiune vă prezentăm câteva dintre cele mai populare paste de dinți pentru fumători disponibile pe piața din România. Vă recomandăm să încercați mai multe produse din această listă pentru a putea să analizați mai bine efectele pe care le are fiecare pastă de dinți în parte. Doar așa veți putea lua o decizie informată și în cunoștință de cauză.

Pastă de dinti Sensodyne Pronamel Multi Action, 75 ml

Pasta de dinti Sensodyne Pronamel Multi ActionCreată special cu scopul de a proteja smalțul împotriva unui număr mare de factori dăunători, această pastă de dinți este foarte eficientă pentru îndepărtarea petelor de pe dantura persoanelor ce consumă tutun. Produsul poate fi utilizat cu succes pentru un număr mare de afecțiuni dentare, inclusiv sensibilitatea dentară, decolorarea dinților sau uzura acidă care macină smalțul.

Această pastă de dinți are în componență elemente cunoscute ca având un efect de albire puternic asupra danturii, lucru care contribuie astfel la îndepărtarea culorii neplăcute cauzată de tutun. Este recomandată tuturor adulților, indiferent de vârstă, și trebuie folosită de cel puțin 2 ori pe zi pentru efecte maxime. Mai multe detalii…

Denta Seal

Pasta de dinti remineralizare si albire Denta SealPastă de dinți remineralizantă cu hidroxiapatită, Denta Seal repară deteriorările smalțului și umple micile fisuril, asigurând în același timp o curățare eficientă și îndepărtarea tartrului și petelor.

Prin folosirea regulată a pastei de dinți Denta Seal, dinții devin mai puternici, mai sănătoși și își recapătă strălucirea naturală. Mai multe detalii…

Pachet Promo Parodontax: 2 x Pasta de dinti Ultra Clean, 75 ml

Pastă de dinti Parodontax Ultra CleanAcest pachet conține două paste dinți din gama Parodontax, unul dintre cei mai apreciați producători la nivel mondial. Aceste produse sunt destinate uzului zilnic și dispun de o aromă plăcută care împrospătează respirația și creează o senzație de prospețime mai puternică decât pasta de dinți normală.

În compoziția ei intră mai multe ingrediente benefice pentru sănătatea orală, dar combinația unică de bicarbonat de sodiu și extracte naturale îi conferă o eficiență foarte mare nu doar pentru eliminarea respirației urât mirositoare, ci și pentru albirea dinților prin eliminarea petelor galbene cauzate de fumat sau alte vicii.

Alte probleme importante pe care utilizarea de cel puțin 2 ori pe zi a acestui produs le previne includ acumularea plăcii dentare și a tartrului, dar și oprirea sângerărilor gingivale. Mai multe detalii…

Pastă de dinti PresiDent White Plus albire Strong Effect 30ml

Pasta de dinti fumatori President White Plus Strong EffectAcest produs este special creat pentru fumători și pentru persoanele care, din anumite cauze naturale sau de altă natură, nu mai beneficiază de o culoare plăcută a danturii. Dinții pot fi afectați de mai mulți factori, fie că vorbim de uzură naturală, de consumul anumitor alimente, de diferite medicamente sau de vicii precum fumatul ori consumul de alcool.

Tocmai pentru a preveni aceste probleme, pasta de dinți President White Plus Strong dispune de un amestec deosebit de eficient de ingrediente: siliciu micro ionizat și glicerofosfat de calciu. Primul ingredient este un derivat din scoici marine care oferă pastei de dinți o abrazivitate ridicată, în timp ce al doilea ingredient ajută la remineralizarea țesutului dentar.

Sfatul medicilor este utilizarea zilnică a acestei paste de dinți, o dată seara și o dată dimineața, pentru a îndepărta complet petele care se instalează din cauza obiceiurilor nesănătoase. Mai multe detalii…

Pastă de dinți specială pentru fumători Wisdom Smokers 50ml

Pasta de dinti fumatori Wisdom SmokersAcest produs face parte din gama producătorului Wisdom, unul dintre cei mai apreciați fabricanți de paste de dinți care s-a dedicat creării produsului perfect pentru problemele cu care se confruntă fumătorii.

Pasta de dinți Wisdom conține ingrediente speciale care acționează împotriva procesului de pătare a danturii și eficientizează remineralizarea dinților, oferindu-le culoarea lor naturală. Mai mult decât atât, acest produs este foarte util și pentru persoanele care doresc să prevină acumularea tartrului și a plăcii dentare.

Producătorul recomandă utilizarea ei de cel puțin 2 ori pe zi pentru a beneficia de efectele sale puternice. Nu uitați să periați dantura timp de minim 2 minute la fiecare ședință, dar și să nu lăsați copiii să o utilizeze deoarece conține un amestec de ingrediente care se pot dovedi nocive la înghițire. Mai multe detalii…

Efectele negative ale fumatului asupra danturii

De obicei, atunci când ne gândim la efectele negative pe care fumatul le are asupra sănătății noastre, primele lucruri care apar în mintea noastră sunt legate de pericole precum cancerul de plămâni, bronșita cronică sau diferite alte afecțiuni respiratorii. Puțini sunt cei care iau în calcul și efectele nocive pe care acest obicei le are asupra danturii și asupra sănătății orale a fumătorilor.

În această secțiune dorim să discutăm despre aceste pericole la care fumătorii se expun zilnic și să vă oferim informații utile care vă vor ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză privind acest viciu. Statisticile din Statele Unite ale Americii, spre exemplu, oferite de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, susțin că fumatul este una dintre cauzele principale pentru decesele și îmbolnăvirile anuale.

Acest lucru este valabil indiferent de tipul de tutun consumat și de modalitatea prin care acesta ajunge în organism. Chiar și fumatul pasiv prin expunerea organismului la fumul de țigară are efecte nocive importante asupra sănătății, iar afecțiunile orale nu fac excepție.

Iată care sunt cele mai importante boli ce afectează cavitatea bucală provocate de fumat.

Cancerul oral

Cancerul oral implică un proces gradual de mutație a celulelor sănătoase din interiorul cavității bucale și poate să apară în numeroase feluri. Fumatul joacă un rol semnificativ în multe cazuri diagnosticate cu cancer oral, iar Universitatea din California a arătat prin diverse studii că 8 din 10 pacienți ce suferă de cancer oral sunt fumători.

Boala este provocată de chimicalele nocive din tutun care ajung în organism ori de câte ori se inhalează fumul de țigară. Cu trecerea timpului și printr-o expunere continuă, aceste chimicale pot provoca schimbări importante în cavitatea orală, iar aceste schimbări vor declanșa la rândul lor cancerul oral.

Este important de știut faptul că această boală poate fi prevenită dacă renunțați din timp la fumat, dacă începeți să mergeți regulat la dentist pentru verificări de rutină și dacă aveți grijă de igiena dvs. orală în fiecare zi.

Boala parodontală

Această afecțiune este o infecție care atacă gingia și osul ce înconjoară dinții, fiind provocată de acumulările de bacterii dăunătoare și putând avea ca rezultat pierderea dinților. Bacteriile nu sunt singurele vinovate de apariția parodontozei, dat fiind faptul că fumătorii au un risc de două ori mai mare să dezvolte această boală comparativ cu persoanele care nu fumează.

Obiceiul de consum al tutunului interferează cu buna funcționare a sistemului imunitar, făcând dificilă sarcina organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Tratamentul parodontal are mici șanse de reușită dacă pacientul continuă să fumeze pentru că gingiile se vor afla continuu sub asalt.

Respirație urât mirositoare și pete pe dantură

Dincolo de afecțiunile grave pe care le-am descris mai sus, fumătorii se expun și riscului de a avea mereu o respirație urât mirositoare și o culoare neplăcută a danturii, toate fiind provocate de substanța numită gudron pe care o regăsim în fumul de țigară.

Pentru combaterea acestor probleme de igienă vă recomandăm să utilizați zilnic una dintre pastele de dinți pentru fumători descrise la începutul acestui articol, dar și să mergeți la medicul dentist pentru curățări profesionale cel puțin o dată la 3 luni.

Alte opțiuni pentru a contracara efectele nocive ale fumatului

Pe lângă utilizarea corectă a unei paste de dinți pentru fumători, persoanele care obișnuiesc să consume tutun au la dispoziție și alte metode prin care se pot asigura că își păstrează intactă sănătatea orală sau că cel puțin întârzie efectele negative pe care acest viciu le are asupra danturii.

Cea mai recomandată opțiune este renunțarea

Începem cu această recomandare deoarece renunțarea la fumat reprezintă cu siguranță una dintre cele mai bune decizii pe care orice fumător le poate lua pentru propria sănătate, dar și pentru confortul și sănătatea celor apropiați.

Procesul de renunțare nu este niciodată ușor și nu multe persoane reușesc să-l ducă la bun sfârșit deoarece nicotina este o substanță care provoacă o dependență extrem de puternică. Din acest motiv cei mai mulți dintre noi au nevoie de suport profesional pentru a putea face acest pas. Nu ezitați să discutați cu medicul dentist despre posibilitatea de a renunța la fumat și să vă interesați de recomandările pe care acesta le are pentru dvs.

Pe măsură ce dezvoltați un proces format din mai mulți pași făcuți către obiectivul final, este foarte important să respectați indicațiile de igienă orală oferite de medicul dentist. Trebuie să mențineți cavitatea bucală și dantura cât mai curate cu putință prin obiceiurile zilnice de igienă, dar și să vă prezentați periodic la medicul dentist pentru curățări profesionale și sfaturi noi.

Utilizați apa oxigenată

Datorită efectului său de albire, apa oxigenată este foarte utilă în procesul de albire a dinților pătați din anumite cauze. Apelați la această soluție dacă doriți să grăbiți procesul de albire a danturii în confortul propriei locuințe.

Cea mai bună opțiune este utilizarea unei ape de gură care să conțină apă oxigenată pentru clătirea cavității bucale de cel puțin 2 ori pe zi. Aveți grijă să nu înghițiți acest lichid, deoarece conține chimicale care pot dăuna organismului.

Consumați legume și fructe mai des

Dieta dvs. zilnică are și ea un rol foarte important de jucat în procesul de îndepărtare a petelor cauzate de fumat. Astfel, vă recomandăm să includeți în alimentație morcovi, varză, căpșuni și mere, acestea fiind recomandate pentru efectele benefice pe care le au asupra danturii. Ingredientele pe care le regăsim în aceste legume și fructe contribuie la eliminarea bacteriilor și la curățarea cavității bucale, iar acidul pe care îl conțin are efecte puternice împotriva petelor de pe dantură.

Clătiți cu oțet de mere

Oțetul de mere este un produs natural foarte benefic pentru dantură, fiind un remediu disponibil în fiecare gospodărie. Nu ezitați să încercați acest lichid prin utilizarea lui pentru clătirea cavității bucale timp de câteva secunde în fiecare zi. Folosiți o lingură de oțet de mere și aveți grijă să clătiți bine cavitatea bucală cu apă după eliminarea lui.

Efectele sale benefice sunt oferite în primul rând de acidul pe care îl găsim în compoziția oțetului de mere, dar există și riscul de degradare a dinților dacă este utilizat mai mult decât trebuie. Folosiți acest remediu o singură dată pe zi și nu ezitați să cereți opinia și recomandarea medicului dentist înainte.

Folosiți bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural care are multe efecte benefice asupra pielii și a părului. Totodată, este una dintre soluțiile naturale care contribuie la grăbirea procesului de albire a danturii. Dacă obișnuiți să fumați sau aveți dinții colorați din alte motive, vă recomandăm să încercați și această opțiune pe lângă utilizarea zilnică a pastei de dinți specială pentru fumători.

Aveți nevoie de două linguri de bicarbonat de sodiu și o cană de apă rece. Amestecați bicarbonatul în apă și utilizați soluția pentru a clăti gura de 2-3 ori în fiecare zi. Acest obicei ca contribui semnificativ la eliminarea petelor de pe dinți, iar pentru rezultate și mai rapide puteți încerca un adaos de sare la această soluție.

Concluzie

Este foarte important să rețineți faptul că niciun remediu casnic nu va avea efectele pe care le doriți dacă obiceiurile dvs. de igienă zilnică nu includ utilizarea unei paste de dinți specială pentru fumători. Doar ingredientele dintr-un asemenea produs se vor asigura că petele de pe dantura dvs. vor putea fi eliminate cu succes, iar procesul va putea fi grăbit cu una dintre metodele pe care vi le-am prezentat în această ultimă secțiune.

Nu uitați să cereți și sfatul medicului dvs. dentist pentru a vă asigura că faceți alegerile potrivite.

Lasă un comentariu

18 − one =

Pin It on Pinterest