Să slăbim râzând?

Slabeste prin ras

Câteva minute de râs strașnic ar putea, oare, să înlocuiască exercițiul fizic efectuat pe banda rulantă? În nici un caz. Hohotele, însă, determină arderea câtorva calorii și, cu cât râdeți mai mult, cu atât ardeți mai multe, susțin specialiștii de la Universitatea Vanderbilt, SUA. Fiindcă suntem mai dispuși să râdem împreună cu alții decât singuri, ei au selectat 45 de perechi de prieteni pentru a viziona videoclipuri și episoade din seriale comice, precum și comediile „Mary cea cu vino-ncoa” si „Austin Powers”.

Voluntarii au urmărit secvențele într-o cameră echipată cu un dispozitiv care măsoară numărul de calorii arse și fiecare persoană a fost conectată la un aparat de monitorizare a pulsului. La finalul sesiunii, cercetătorii au descoperit că râsul a determinat creșterea pulsului cu 10-20% și arderea a circa 1,3 calorii/minut, adică un efort fizic similar cu cel pe care-l depuneți atunci când lucrați la computer, îndosariați acte sau jucați cărți. Joggingul, pe de altă parte, determină arderea a 10 calorii/minut.

Coordonatorul studiului, dr. Maciej S. Buchowski, susține: „Acordați atenție activităților mărunte. Fiecare calorie contează”. Râdeți 15 minute pe zi timp de un an și puteți slăbi până la două kilograme. Asta nu-i deloc de râs. 🙂

Lasă un comentariu

ten + thirteen =

Pin It on Pinterest